Press

GLASSGURUN – Recension Järnaglass Choklad

"Chokladglass"

Efter den fullkomliga knockout Järnaglass Kokos levererade smakmässigt var förväntningarna på denna brunfärgade burk högt ovan molnen.
Choklad är en svår smak att lyckas med både balansmässigt som smakmässigt då en så pass dominerande smak gärna tar överhanden.
Innehållsförteckningen är charmigt kort och densiteten så hög att jag inte ens vågar fundera på kaloriinnehållet.
Det som direkt slår mig är att konsistensen är riktigt riktigt bra, till skillnad från kokosglassen är den denna gång silkeslen och otroligt krämig, även om jag ibland stöter på några iskristaller.
Då Järnaglass inte vispar ned luft i sin glass är dessutom konsistensen betydligt kompaktare än vad som är vanligt vilket gör mycket för mouthfeelen.
Smaken på glassen är nästan lika kompakt och blytung som glassen självt, en våg av choklad med mörka kakaotoner sköljer över mig och tar mina stackars smaklökar på sängen.
Den enda glass jag kan likna denna med smakmässigt är Häagen-Dazs Belgian Chocolate med den stora skillnaden att Järnaglass saknar ägguletonen men istället är betydligt gräddigare med en bättre balanserad sötma..........

Källa

GLASSGURUN – Recension Järnaglass Kokos

Efter mycket om och men har nu tiden äntligen kommit för att prova denna beryktade superglass från huvudstaden.
Mina vänner har tisslat och tasslat med ord som "fantastisk" och"löjligt god" frekvent förekommande vilket drev upp förväntningarna till max innan jag ens sett glassen.
Så då jag mötte upp med den trevligt gulfärgade glassbilen såg jag till att i princip länsa den på så många smaker jag kunde rymma i min frysväska!
Järnaglass är en ekologisk tillverkare som använder sig av närproducerade råvaror, men sedan tar det ett steg längre genom att helt utesluta E-ämnen.
Nu är jag inte emot tillsatser i mat så länge de fyller ett syfte, men hur PK många nog än tycker att Äkta Vara trenden har blivit anser jag att detta är en slags kvalitetsstämpel som visar att tillverkaren inte snålar på råvarorna för att göra en större vinst.
Det som dock gör de unika är att de har så lite nedvispad luft som möjligt i sina glassar, något jag tydligt märkte då denna förpackning vägdes och landade på rekordhöga 502g (!!!).
Luften brukar ofta innebära en något lenare konsistens men samtidigt något mindre kraftig smak vilket gjorde mig sugen och nyfiken på att se hur en så pass kompakt glass faktiskt känns att inmundiga.....

Källa

Mitt kök – Ulf Elfving

GLASSTOPPEN ÄR KLAR! HÄR ÄR HEMLIGHETERNA

Drömmarna slår in, den ena efter den andra! Nu har jag varit i en glassfabrik. Och provsmakat. Och smakat. Och smakat. Och smakat ännu mer…
Ljuvligt, såklart. Särskilt när glassen är bäst i Sverige.
Jag drog igång en liten tävling i vintras: vilken är Sveriges bästa glass?
Det kom många förslag. Själv hade jag fyra favoriter: Riktig Glass från Gute på Gotland, Österhagenglass från Hjo, glass från Väddö gårdsmejeri och Järnaglass.
Det är nästan omöjligt att rangordna dem. Men om du hotar mig, får jag fram en personlig topplista........

Källa

Pressansvarig

Jag ville prova att göra glass med enbart råvaror och det har gått utmärkt! Inga aromer, färgämnen eller emulgeringsmedel. Ingen glukossirap, inget mjölkpulver. För konsistensens skull använder vi lite ekologisk majsstärkelse. Även det en råvara som inte ska förväxlas med s.k. modifierad stärkelse.

Ladda ner logotyp